Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 13:12

  Υπ. Οικονομίας Γερμανίας: Στόχος να επιστρέψουμε στα προ κορονοϊού επίπεδα στο β΄ μισό του 2022

  Υπ. Οικονομίας Γερμανίας: Στόχος να επιστρέψουμε στα προ κορονοϊού επίπεδα στο β΄ μισό του 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Peter Altmaier, δήλωσε ότι στόχος του είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στο β΄ μισό του 2022.

  "Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ", ανέφερε ο Altmeier σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η Γερμανία να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο β΄ μισό του έτους.

  Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Καγκελαρίου Merkel συμφώνησε την Τετάρτη σε ένα πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ, για την επιτάχυνση της γερμανικής ανάκαμψης από τον κορονοϊό.

  Ο Altmaier δήλωσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο στήριξης από το 1949 που ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

  "Η οικονομία δεν έχει ακόμη φτάσει στον πάτο", πρόσθεσε. "Στις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα βιώσουμε δύσκολες στιγμές. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ".

  Ο ίδιος δήλωσε ότι "στόχος μου ως υπουργός Οικονομίας, στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, είναι να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάκαμψης ήδη από αυτό το έτος –στο β΄ μισό του έτους- για να βιώσουμε ισχυρή δυναμική ανάκαμψης ύψους 5% στο επόμενο έτος, και να επιστρέψουμε στο προ πανδημίας του κορονοϊού επίπεδο, στο β΄ μισό του 2022 το αργότερο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ