Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 11:54

  Μήνυση 5 δισ. δολαρίων στην Google για παρακολούθηση χρηστών

  Μήνυση 5 δισ. δολαρίων στην Google για παρακολούθηση χρηστών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μήνυση κατά της Google κατατέθηκε την Τρίτη σε μια προτεινόμενη αγωγή με την οποία η εταιρεία κατηγορείται ότι παραβίασε το απόρρητο εκατομμυρίων χρηστών της, παρακολουθώντας την χρήση που κάνουν στο διαδίκτυο μέσω προγραμμάτων περιήγησης που είχαν οριστεί ως private.

  Με τη μήνυση ζητούνται ως αποζημίωση 5 δισ. δολάρια, και κατηγορείται η θυγατρική της Alphabet Inc ότι συνέλεξε κρυφά πληροφορίες για το τι βλέπουν οι χρήστες στο διαδίκτυο και που περιηγούνται, παρά την χρήση αυτού που αποκαλεί η Google ως "ανώνυμη περιήγηση".

  Σύμφωνα με τη μήνυση, η Google συλλέγει στοιχεία μέσω της Google Analytics, του Google Ad Manager και άλλων εφαρμογών και plug-ins, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών σε smartphone, ανεξαρτήτως από το εάν οι χρήστες κλικάρουν στις διαφημίσεις που υποστηρίζονται από την Google.

  Αυτό βοηθάει την Google να μαθαίνει για τους φίλους, τα χόμπυ, τα αγαπημένα φαγητά, τις αγοραστικές συνήθειες, ακόμη και πιο ιδιωτικά και πιθανώς ντροπιαστικά πράγματα τα οποία αναζητούν στο διαδίκτυο, αναφέρεται στην αγωγή.

  Η Google "δεν μπορεί να συνεχίσει να εμπλέκεται στην παράνομη συλλογή δεδομένων από σχεδόν κάθε Αμερικανό με έναν υπολογιστή ή τηλέφωνο".

  Η καταγγελία αναφέρει ότι η αγωγή αφορά πιθανώς σε εκατομμύρια χρηστών της Google οι οποίοι από την 1η Ιουνίου 2016 περιηγούνταν στο Διαδίκτυο σε private mode.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ