Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2020 21:58

  Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

  Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε την Τετάρτη ότι υποστήριζε πάντα την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Ο Μπράουν ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταξύ 2007-2010 και είναι μεταξύ περισσότερων από 100 ατόμων που έχουν οδηγήσει τις χώρες τους ή διεθνείς οργανισμούς που υποβάλλουν αναφορά στους ηγέτες της G20.

  Καλεί την G20 να πραγματοποιήσει μια δεύτερη συνάντηση για να συζητήσει μέτρα για την προώθηση της εφαρμογής του σχεδίου δράσης G20, συμπεριλαμβανομένης της ελάφρυνσης του χρέους για 76 έθνη.

  Ο Μπράουν μίλησε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που διοργάνωσε η ένωση ανταποκριτών της Γενεύης, ACANU.

  Απαντώντας σε ερώτηση για την ΕΕ και την Τουρκία, ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξή του για την ένταξη της Άγκυρας.

  "Στη Βρετανία υποστηρίζαμε πάντα την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι η Τουρκία θα ήταν σε καλύτερη θέση εάν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά όπως γνωρίζετε, η Τουρκία πρέπει να πληροί και τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση", πρόσθεσε ο Μπράουν.

  Είπε ότι αυτές ήταν οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις για να είναι επιλέξιμη για ένταξη στην ΕΕ.

  Ο πρώην πρωθυπουργός του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Τουρκία θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο μέλλον τόσο στην πολιτική της περιοχής όσο και στην πολιτική της ευρύτερης Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών της με την Ευρώπη.

  Ευχαρίστησε την Τουρκία για την αποστολή ιατρικών προμηθειών στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ