Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2020 15:15

  BoE: Οι τράπεζες να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ

  BoE: Οι τράπεζες να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ μετά το Brexit, όπως τόνισε η Τράπεζα της Αγγλίας.

  Η Βρετανία αποχώρησε τον Ιανουάριο από την ΕΕ, αλλά καλύπτεται από μια μεταβατική περίοδο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

  Οι συζητήσεις για μια μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, μπήκαν στον τέταρτο γύρο αυτή την εβδομάδα.

  "Είναι θεμελιώδες για την Τράπεζα της Αγγλίας, να προετοιμάσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου για όλους τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει", αναφέρει η BoE σε ανακοίνωσή της.

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας, στις οποίες τόνισε την ανάγκη να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ανέφερε το Sky News σήμερα.

  Η ΒοΕ δήλωσε ότι συναντά την ηγεσία των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολύ τακτική βάση.

  "Όπως έχουμε δηλώσει προηγουμένως, η πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για μια μελλοντική εμπορική σχέση να μην καταλήξουν σε συμφωνία, είναι μια από τις πιθανές εκβάσεις για τις οποίες οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν στους επόμενους μήνες", αναφέρει η BoE.

  Πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι δύο μεγάλες τράπεζες τόνισαν πως εδώ και καιρό προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση ενός Brexit χωρίς συμφωνία από επιχειρησιακή άποψη, αφού έχουν ήδη μεταφέρει προσωπικό από το Ηνωμένο Βασίλειο και διοίκηση, σε νέα γραφεία στην ΕΕ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ