Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2020 12:34

  Βρετανία: Παρέμεινε σε ύφεση η οικονομία τον Μάιο, καλύτερα ωστόσο από τον Απρίλιο

  Βρετανία: Παρέμεινε σε ύφεση η οικονομία τον Μάιο, καλύτερα ωστόσο από τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική οικονομία παρέμεινε σε σοβαρή ύφεση τον Μάιο, αν και ο ρυθμός της επιβράδυνσης έγινε πιο ήπιος από την κατάρρευση του Απριλίου, και ορισμένες εταιρείες επωφελήθηκαν από την χαλάρωση των μέτρων ανά τον κόσμο.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ για τη Βρετανία, που περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τον τεράστιο κλάδο των υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο στις 30 μονάδες από τις 13,8 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ οι αρχικές μετρήσεις για τον Μάιο έκαναν λόγο για 28,9 μονάδες.

  Ο δείκτης υπηρεσιών ήταν επίσης υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις αλλά στις 29 μονάδες πρόκειται για το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μετά από την κατάρρευση στις 13,4 μονάδες τον Απρίλιο.

  Οι επιχειρήσεις έχασαν παραγγελίες καθώς οι πελάτες μείωσαν τις δαπάνες.

  "Η καταναλωτική ζήτηση επίσης παρέμεινε πολύ υποτονική, καθώς μεγάλα τμήματα της οικονομίας παραμένουν ακόμη στο στάδιο προγραμματισμού της επανεκκίνησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων", ανέφερε ο διευθυντής οικονομικών της IHS Markit, Tim Moore.

  Οι προσδοκίες αυξήθηκαν σημαντικά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα από τα χαμηλά του Μαρτίου, αλλά οι επιχειρήσεις που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους πελάτες τους, είναι ιδιαίτερα ανήσυχη ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα οδηγήσουν υψηλότερα το κόστος.

  Στα θετικά, ορισμένες επιχειρήσεις είδαν τις νέες παραγγελίες από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, όπου η ανάκαμψη είναι μεγαλύτερη, και από τις νέες προσπάθειες πωλήσεων online.

  Αλλά οι παραγγελίες για εξαγωγές συνέχισαν να μειώνονται και κάποιες επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών δήλωσαν πως δεν παίρνουν δουλειές από το εξωτερικό εξαιτίας των σοβαρών περιορισμών στα ταξίδια.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ