Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουν-2020 19:40

  Τουρκία: Θα προστατεύσουμε χωρίς συμβιβασμούς τα συμφέροντα μας στην Μεσόγειο

  Τουρκία: Θα προστατεύσουμε χωρίς συμβιβασμούς τα συμφέροντα μας στην Μεσόγειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:35

  Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς κανένα συμβιβασμό, υπογραμμίζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.  Η συνεδρίαση διεξήχθη υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διήρκεσε 3 ώρες και 20 λεπτά.

  Το Συμβούλιο αναφέρει ακόμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε στρατιωτικό επίπεδο στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

  "Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα", ανέφερε η δήλωση.

  Σημειώνεται επίσης ότι η Τουρκία είναι σε αντίθεση προς κάποιες χώρες που έχουν ενωθεί κάτω από έναν κοινό σκοπό, αντίθετο με τα "θεμιτά και νόμιμα βήματα" στη Μεσόγειο, κάτι που έχει "αρνητικό αντίκτυπο". "Θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια δικαιώματα της χώρας μας χωρίς συμβιβασμούς".

  Για τη Λιβύη το Συμβουλίου τόνισε: "Η στρατιωτική συμβουλευτική υπηρεσία που παρέχεται από τη χώρα μας θα συνεχίστει για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της ηρεμίας στη Λιβύη σε συνεργασία με τη νόμιμη κυβέρνηση".

  Για τη Συρία: "Ο προσδιορισμός της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και η πολυδιάστατη προσπάθεια των Σύρων να επιστρέψουν στη χώρα τους με την εκκαθάριση των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου".

  Τέλος, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού "υπογραμμίζεται η επιτυχία της χώρας μας στον αγώνα κατά της επιδημίας, στους τομείς της υγείας, των τροφίμων, της τεχνολογίας, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ