Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουν-2020 12:57

  Lufthansa: Ενέκρινε την κρατική πρόταση διάσωσης 9 δισ. ευρώ

  Lufthansa: Ενέκρινε την κρατική πρόταση διάσωσης 9 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa ενέκρινε την Δευτέρα την κρατική πρόταση διάσωσης 9 δισ. ευρώ και κάλεσε τους μετόχους να στηρίξουν την απόφασή του.

  Το εποπτικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας, υπό τον πρόεδρο Karl-Ludwig Kley, ψήφισε υπέρ του σχεδίου διάσωσης, το οποίο προβλέπει να αποκτήσει η γερμανική κυβέρνηση ποσοστό 20% στην αεροπορική, και κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των μετόχων για τις 25 Ιουνίου.

  Το εκτελεστικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε το πακέτο στο τέλος Μαΐου, αλλά χρειάζεται και την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού και των μετόχων.

  Η Lufthansa τόνισε επίσης ότι θα διεξάγει συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο με τα συνδικάτα.

  Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφότου το εποπτικό συμβούλιο είχε αρνηθεί να εγκρίνει το πακέτο διάσωσης εν μέσω ανησυχιών για τους όρους που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, και σύμφωνα με τους οποίους η αεροπορική εταιρεία υποχρεώνεται να εγκαταλείψει βασικά slots σε δύο από τα κύρια κέντρα της.

  Ωστόσο στο Σαββατοκύριακο η Lufthansa αρνήθηκε να μεταβιβάσει στους ανταγωνιστές μέχρι και 24 slots απογείωσης και προσγείωσης σε μεγάλους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, καθώς και να παραδώσει ορισμένα αεροσκάφη στους ανταγωνιστές.

  Για τους πρώτους 18 μήνες τα slots, τα οποία θα διατεθούν μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών, θα είναι διαθέσιμα σε νέους διεκδικητές στα αεροδρόμια –οι υπάρχοντες ανταγωνιστές θα μπορούν να υποβάλουν προσφορές μόλις λήξει αυτή η περίοδος.

  "Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Μετά από εντατικές συζητήσεις, φτάσαμε στο συμπέρασμα να συμφωνήσουμε με την πρόταση του εκτελεστικού συμβουλίου", τόνισε ο Kley.

  Ο ίδιος πρόσθεσε πως η διάσωση θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις αρχές και τους μετόχους και υποστήριξε ότι τα κεφάλαια διάσωσης με τη μορφή δανείων και καταθέσεων, θα πρέπει να αποπληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ