Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 20:01

  Δοκιμή σε ασθενείς της πρώτης θεραπείας αντισωμάτων κατά του κορονοϊού ξεκίνησε η Eli Lilly

  Δοκιμή σε ασθενείς της πρώτης θεραπείας αντισωμάτων κατά του κορονοϊού ξεκίνησε η Eli Lilly
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει δοκιμή πρώιμου σταδίου σε ασθενείς με κορονοϊό της δυνητικής θεραπείας της κατά του COVID-19, στο πλαίσιο της πρώτης μελέτης στον κόσμο που αφορά θεραπεία αντισωμάτων.

  Η Lilly είναι μία από τις πολλές φαρμακοβιομηχανίες και τα ερευνητικά ιδρύματα που προσπαθούν να αναπτύξουν εμβόλια, αντιιικά και άλλες θεραπείες για να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ταχέως διαδιδόμενο κορονοϊό, ο οποίος έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 370.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

  Μεταξύ των πλέον ελπιδοφόρων προσπαθειών αποτελεί το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη της Gilead Sciences, το οποίο έχει δείξει θετικά αποτελέσματα έναντι του COVID-19 και ήδη χορηγείται σε ασθενείς σε ορισμένες χώρες στο πλαίσιο των κανόνων παρηγορητικής φροντίδας ή επείγουσας χρήσης.

  Η Eli Lilly σημειώνει ότι μελέτη πρώιμου σταδίου θα αξιολογήσει την ασφάλεια χρήσης της θεραπείας και την αποτελεσματικότητά της σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος Ιουνίου.

  Η πειραματική θεραπεία LY-CoV555 έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία AbCellera Biologics, με την οποία η Lilly ξεκίνησε συνεργασία τον Μάρτιο.

  Η θεραπεία αφορά τη χορήγηση αντισωμάτων που στρέφονται κατά των πρωτεϊνικών δομών του ιού και έχει σχεδιαστεί ώστε να μπλοκάρει την ενσωμάτωσή του στα κύτταρα, εξουδετερώνοντας έτσι τον ιό.

  Η φαρμακοβιομηχανία αναφέρει ότι η θεραπεία αναπτύχθηκε μετά την ταυτοποίηση του εν λόγω αντισώματος σε δείγμα αίματος που ελήφθη από έναν από τους πρώτους ασθενείς που ανέρρωσε από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ.

  Η Eli Lilly πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην επόμενη φάση των δοκιμών, μελετώντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς σε κορονοϊό, εάν η θεραπεία αποδειχθεί ασφαλής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ