Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 16:56

  H Τουρκία έστειλε και άρματα μάχης M-60A1 στη Λιβύη

  H Τουρκία έστειλε και άρματα μάχης M-60A1 στη Λιβύη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία μετέφερε άρματα μάχης στη Λιβύη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία. Θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες από την πλευρά των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κατά τις μάχες ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ.

  Χθες στο προάστιο Tarjuna, της Τρίπολης, εμφανίστηκαν άρματα μάχης M-60A. Προφανώς, παραδόθηκαν από την Τουρκία για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της GNA, του Φαγέζ αλ-Σάρατζ. 

  Φυσικά, το M-60A1 είναι ξεπερασμένο από όλες τις απόψεις, ωστόσο, στις συνθήκες του πολέμου της Λιβύης, όπου τα άρματα T-55 χρησιμοποιούνται ενεργά, λιγότερο συχνά το T-62 και το T-72 πιο σπάνια, το τουρκικό άρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο πεδίο της μάχης.

  Δεδομένου του γεγονότος ότι οι ένοπλες δυνάμεις της GNA διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο μαχητικής εκπαίδευσης, είναι πολύ πιθανό ότι το M-60A1 θα ελέγχεται από στρατιωτικό προσωπικό από την Τουρκία. Η τουρκική επέμβαση στον πόλεμο στη Λιβύη αυξάνεται σταδιακά, παρά το υποτιθέμενο εμπάργκο όπλων.

  Πέρυσι η Άγκυρα χρησιμοποίησε τα επιθετικά της drone κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών. Τον Ιανουάριο, αναπτύχθηκαν αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, τα οποία πιθανότατα τα χειρίζεται τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό.

  Τον Απρίλιο, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις μπήκαν στη μάχη, και τον Μάιο, οι Τούρκοι αύξησαν σημαντικά την προμήθεια όπλων στις δυνάμεις thw GNA, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη βοήθεια στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ