Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 09:40

  Κίνα: Επέστρεψε σε ανάπτυξη η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάιο

  Κίνα: Επέστρεψε σε ανάπτυξη η μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Μάιο καθώς χαλάρωσαν τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά η βελτίωση ήταν οριακή καθώς οι παραγγελίες εξαγωγών συνέχισαν να συρρικνώνονται.

  Ο δείκτης μεταποίησης Caixin/Markit σημείωσε άνοδο στις 50,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις 49,4 μονάδες τον Απρίλιο.

  Αν και μέτρια, τα στοιχεία του Μαΐου ήταν τα καλύτερα που έχουν σημειωθεί από τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της απότομης αύξησης στην παραγωγή, λόγω του ότι οι επιχειρήσεις επέστρεψαν σε λειτουργία και ολοκλήρωσαν τις εκκρεμείς παραγγελίες.

  Οι εφοδιαστικές αλυσίδες επίσης σταθεροποιήθηκαν μετά από τις μαζικές διακοπές στις αρχές του έτους.

  Αλλά η ζήτηση παραμένει υποτονική. Οι παραγγελίες για νέες εξαγωγές παρέμειναν σταθερά σε υφεσιακό έδαφος, αν και η πτώση δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο τον Απρίλιο.

  Οι καταναλωτές παραμένουν επίσης επιφυλακτικοί εν μέσω απώλειας θέσεων εργασίας και φόβων ή για ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

  "Οι υποτονικές εξαγωγές παρέμειναν βαρίδι στη ζήτηση αλλά ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται στο εξωτερικό", αναφέρει επικεφαλής οικονομολόγος της Caixin.

  Μια επίσημη έρευνα την Κυριακή εμφάνισε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό τον Μάιο, αλλά το momentum στις υπηρεσίες και στις κατασκευές ενισχύθηκε, υποδεικνύοντας μια άνιση ανάκαμψη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ