Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Μαϊ-2020 23:40

  Πακέτο τόνωσης της οικονομίας με άξονα την καταπολέμηση της ανεργίας ετοιμάζει η κυβέρνηση Τζόνσον στο Ην. Βασίλειο

  Πακέτο τόνωσης της οικονομίας με άξονα την καταπολέμηση της ανεργίας ετοιμάζει η κυβέρνηση Τζόνσον στο Ην. Βασίλειο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει ήδη πακέτο τόνωσης της οικονομίας με κύριο άξονα τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση της ανεργίας λόγω κορονοϊού, η οποία σύντομα μπορεί να ξεπεράσει το 10%, αναφέρουν οι Financial Times και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εργάζεται από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών του, Ρίσι Σουνάκ,  για το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το καλοκαίρι, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Το πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων εργασίας θα δίνει έμφαση στις υποδομές και στα "πράσινα" ενεργειακά project.

  Ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον ετοιμάζει επίσης μέτρα επανεκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

  Ο Σουνάκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής από την εργασία τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους μέχρι και τον Οκτώβριο, μολονότι από τον Αύγουστο οι επιχειρήσεις θα κληθούν να αναλάβουν μεγαλύτερο μέρος του κόστους σε σχέση με σήμερα.

  Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να πληρώνουν εργοδοτικές και εργατικές εισφορές από τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο θα καλύψουν το 10% του μισθού των εργαζόμενων σε αναστολή και τον Οκτώβριο το 20%, τόνισε ο Βρετανός υπ. Οικονομικών.

  Ο τελευταίος έκανε επίσης δεκτό το αίτημα των επιχειρήσεων το πρόγραμμα να καταστεί πιο ευέλικτο, επιτρέποντας τη μερική απασχόληση εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή από τον Ιούλιο, ενώ αρχικώς αυτή η δυνατότητα δινόταν από τον Αύγουστο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ