Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Μαϊ-2020 23:08

  Για τις εξελίξεις στη Λιβύη συζήτησαν Μακρόν - Σίσι

  Για τις εξελίξεις στη Λιβύη συζήτησαν Μακρόν - Σίσι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης συζήτησαν σήμερα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

  Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Αλ Σίσι επιβεβαίωσε τη συνεπή στρατηγική στάση της Αιγύπτου σχετικά με την κρίση της Λιβύης, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση των θεσμών στο κράτος της Λιβύης, με σκοπό να τερματιστεί το χάος που σπέρνουν οι εγκληματικές ομάδες και οι παραστρατιωτικοί, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας.

  Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός τύπος, η συνεπής στρατηγική στάση της Αιγύπτου απέναντι στη κρίση της Λιβύης περιλαμβάνει επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο Αλ Σίσι, τον τερματισμό κάθε ξένης παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση, και η οποία συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.

  Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη εντατικοποίησης της διμερούς συνεργασίας τους στον τομέα αυτό κατά την προσεχή περίοδο για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ιδίως με την υποστήριξη σχετικών διεθνών προσπαθειών καθώς επίσης και με την υλοποίηση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του Βερολίνου, χωρίς να υπάρχει καμία εξωτερική παρέμβαση σε αυτό το θέμα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ