Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Μαϊ-2020 15:27

  EasyJet: Απέρριψαν οι μέτοχοι την πρόταση Χατζηιωάννου για αποπομπή της διοίκησης

  EasyJet: Απέρριψαν οι μέτοχοι την πρόταση Χατζηιωάννου για αποπομπή της διοίκησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ιδρυτής της EasyJet απέτυχε στην προσπάθεια του να απομακρύνει τρία από τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.

  Με την κρίση του κορονοϊού να έχει διαλύσει τις αερομεταφορές και τα αεροπλάνα της EasyJet να βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος, ο Στέλιος Χατζηιωάννου ξεκίνησε μια καμπάνια με στόχο η διοίκηση της εταιρείας να μην προχωρήσει στην αγορά 107 νέων αεροσκαφών Airbus, ύψους 5,6 δισ. δολαρίων, καθώς θεωρεί την κίνηση καταστροφική για την εταιρεία.

  Όπως αναφέρει το Reuters, συγκλήθηκε τηλεδιάσκεψη των μετόχων με στόχο την απομάκρυνση του προέδρου του ΔΣ, του CEO και του CFO. Με ανακοίνωση της η Easyjet έκανε γνωστό ότι το 99% των ψήφων των ανεξάρτητων μετόχων τάχθηκε υπέρ της παραμονής των συγκεκριμένων μελών του ΔΣ. Η οικογένεια Χατζηιωάννου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, καθώς κατέχει ποσοστό που φτάνει στο 34%.

  "Η αεροπορική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προκλήσεις και το διοικητικό συμβούλιο έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα του να κάνει τα απαραίτητα βήματα που θα κατευθύνουν με επιτυχία την EasyJet σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς”, αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας John Barton.

  "Το διοικητικό συμβούλιο επιζητεί να έχει καλές σχέσεις με όλους τους μετόχους της εταιρείας και ελπίζει ότι οι σχέσεις με τον σερ Στέλιος θα επανέλθουν σε εποικοδομητικό επίπεδο”, προσθέτει ο Barton.

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της EasyJet, η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει αυτή την περίοδο κρίσης, ενώ τα νέα αεροπλάνα είναι απαραίτητα για να αντικαταστήσουν τον γερασμένο στόλο και να κρατήσουν την EasyJet ανταγωνιστική όταν θα ξεκινήσει το πτητικό έργο στα προ κορονοϊού επίπεδο.

  Ο Χατζηιωάννου που ίδρυσε την EasyJet το 1995, αποχώρησε από το ΔΣ το 2010 και έκτοτε έχει συγκρουστεί πολλές φορές μαζί του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ