Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 13:12

  Visco (EKT): Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού

  Visco (EKT): Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Ignazio Visco δήλωσε πως οι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να δράσουν για να απομακρύνουν τον αποπληθωριστικό κίνδυνο που έφερε η απότομη διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

  Ο Visco, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, δήλωσε πως οι αποπληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να είναι ισχυρές και επίμονες, απειλώντας τις οικονομίες όπου ήδη τα υψηλά επίπεδα χρέους αυξάνονται σημαντικά στη διάρκεια της κρίσης.

  Παρουσιάζοντας το ετήσιο report της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, δήλωσε πως η ΕΚΤ ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διασφαλίσει πως όλοι οι κλάδοι της οικονομίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις διευκολυντικές συνθήκες χρηματοδότησης.

  "Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του σημαντικού ρίσκου του χαμηλού πληθωρισμού και της αξιοσημείωτης πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας από το να μεταφραστούν σε μόνιμη μείωση του προσδωκώμενου πληθωρισμού ή σε πιθανή επανεμφάνιση της απειλής του αποπληθωρισμού”, δήλωσε.

  "Επίσης, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιπέδων χρέους στην ευρωζώνη συνολικά, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα επικίνδυνο σπιράλ μεταξύ της μείωσης των τιμών και της συνολικής ζήτησης”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ