Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 12:03

  S&P: Τουλάχιστον τρία χρόνια θα χρειαστεί η εναέρια κυκλοφορία για να ανακάμψει

  S&P: Τουλάχιστον τρία χρόνια θα χρειαστεί η εναέρια κυκλοφορία για να ανακάμψει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάκαμψη της βιομηχανίας των αερομεταφορών από το ξέσπασμα του κορονοϊού θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και αργή με τον αριθμό των επιβατών να παραμένει κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία έως και το 2023, σύμφωνα με τον οίκο S&P ο οποίος προειδοποίησε για περισσότερες υποβαθμίσεις για τα αεροδρόμια τους επόμενους μήνες. 

  Οι συνολικοί αριθμοί επιβατών των αερομεταφορών θα μειωθούν έως και 55% φέτος και πρόκειται για μια πολύ πιο απότομη πτώση απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, όπως επισημαίνουν αναλυτές. Οποιαδήποτε ανάκαμψη θα εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις  θα χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, η προθυμία των ανθρώπων να πετάξουν ξανά και η έκταση της οικονομικής καταστροφής από τον κορονοϊό. 

  Μερικές χώρες επιτρέπουν σταδιακά να πραγματοποιούν πτήσεις ωστόσο αυτές είναι ακόμα πολύ λίγες. Τα αεροδρόμια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες, όπως φαγητό και αγορές εξαφανίζεται. 

  "Τα αεροπορικά ταξίδια θα επανέλθουν όταν οι τρέχουσες ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια αντιμετωπιστούν ουσιαστικά από τη βιομηχανία και  όταν η εμπιστοσύνη των καταναλωτών επανέλθει, υποστηριζόμενη από τους σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης στην εναέρια κυκλοφορία κατά 4%-5% ετησίως" αναφέρουν οι αναλυτές. 

  Η S&P έχει ήδη μειώσει τις αξιολογήσεις της σε 11 αεροδρόμια από τον Μάρτιο και αναμένει ότι η οικονομική τους δύναμη θα υποχωρήσει εξαιτίας της καραντίνας, καθώς και της αναιμικής ανάκαμψης και των αντισυμβαλλόμενων  κινδύνων των αεροπορικών εταιρειών. 

  "Τα αεροδρόμια θα έρθουν αντιμέτωπα με αυξημένους κινδύνους και πιέσεις στα αεροναυτικά τους έσοδα τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των συνολικών εσόδων" αναφέρει ο S&P. "Τα έσοδα από το λιανικό εμπόριο, το μερίδιο των οποίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 45%-50%, πιθανότατα να επηρεαστεί περισσότερο από τα αεροναυτικά έσοδα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ