Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 21:09

  Μόνο ένας στους τρεις εγκρίνει την πολιτική του Μπολσονάρο

  Μόνο ένας στους τρεις εγκρίνει την πολιτική του Μπολσονάρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο επίπεδο ρεκόρ του 43% έφτασε το ποσοστό των Βραζιλιάνων που απορρίπτουν τους χειρισμούς του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, μολονότι ταυτόχρονα ένας στους τρεις (33%) δηλώνει ότι έχει θετική άποψη για αυτόν.

  Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha δείχνει ότι η πόλωση εντείνεται, την ώρα που διχάζουν οι δηλώσεις του προέδρου κατά των μέτρων καραντίνας αν και η χώρα έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εστίες της ασθένειας Covid-19 στον κόσμο.

  Από τους 2.069 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, την Δευτέρα και την Τρίτη, το 43% θεωρεί "κακούς" ή "πολύ κακούς" τους χειρισμούς του Μπολσονάρο. Το ποσοστό αυτό ήταν 38% πριν από έναν μήνα και μόλις 30% πέρσι.

  Εκείνη που θεωρούν "καλή" ή "πολύ καλή" τη διαχείριση εκ μέρους του προέδρου φτάνουν το 33%, το ίδιο ποσοστό με τον Απρίλιο.

  Η πόλωση είναι εμφανής από την ισχυρή πτώση του ποσοστού εκείνων που θεωρούν "μέτρια" την προεδρία του Μπολσονάρο: μόλις 22%, από 26% πριν από έναν μήνα και 32% στα τέλη του 2019.

  Το ποσοστό απόρριψης του προέδρου είναι πιο υψηλό (56%) μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει ανώτατες σπουδές. Πέφτει στο 36% μεταξύ εκείνων που έχουν φοιτήσει μόνο στο δημοτικό.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ