Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 15:32

  ΟΟΣΑ: Οι εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας και της Ν. Κορέας επηρεάσθηκαν λιγότερο από τα μέτρα

  ΟΟΣΑ: Οι εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας και της Ν. Κορέας επηρεάσθηκαν λιγότερο από τα μέτρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Oι γερμανικές και νοτιοκορεατικές εμπορικές συναλλαγές επηρεάσθηκαν λιγότερο σοβαρά από ό, τι σε άλλες χώρες της G20 στις αρχές του έτους από τους περιορισμούς που θεσπίσθηκαν σε πολλές περιοχές του πλανήτη για να περιορισθεί η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

  Το εμπόριο στην Κορέα "αντιστάθηκε" στην κρίση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020: οι εξαγωγές αυξήθηκαν στο 3,3% και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατα 1,2%, εν σχέσει προς το τέταρτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, η "αστάθεια" ήταν "σημαντική" κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, αντανακλώντας τη "διαταραχή στις ασιατικές αλυσίδες εφοδιασμού μετά την αρχική εκδήλωση της επιδημίας στην Κίνα".

  Όσον αφορά την ίδια την Κίνα, από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 9,3% και οι εισαγωγές επίσης μειώθηκαν κατά 7%.

  Στην Ευρώπη, η Γερμανία υπέφερε λιγότερο από τους γείτονές της: οι εξαγωγές και οι εισαγωγές "μειώθηκαν μόνο κατά 3,5% και 2,4% αντίστοιχα".

  Η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που εφάρμοσαν τους αναγκαίους περιορισμούς για να αναχαιτήσουν την επιδημία σε εθνικό επίπεδο τον Μάρτιο, οι χώρες αυτές είδαν τις εξαγωγές τους να μειώνονται κατά 7,1%, 4,9% και 7,8% αντίστοιχα, ενώ ίδια τύχη είχαν κι οι εισαγωγές τους κατά 7%, 5,6% και 6,5% αντίστοιχα.

  Στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,2% και 1,9% αντίστοιχα.

  Ο αντίκτυπος της επιδημίας στο διεθνές εμπόριο "ποικίλλει σημαντικά" στις χώρες της G20, λόγω των επιμέρους "διαφορών" στο "ποσοστό μετάδοσης της Covid-19", τις "στρατηγικές περιορισμού" και την "έκταση της έκθεσής τους σε άλλες χώρες που επηρεάσθηκαν από τον εγκλεισμό", τονίζει ο ΟΟΣΑ.

  Στην κλίμακα της G20, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,3% και 3,9% αντίστοιχα στο πρώτο τρίμηνο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το αντίστοιχο ύψος στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.

  Αλλά και οι πρώτες ενδείξεις για τον Απρίλιο "υποδεικνύουν μια απότομη πτώση στο δεύτερο τρίμηνο", προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ.

  Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, οι εξαγωγές της Κορέας και της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 21,5% και 10,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ