Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 15:31

  ΗΠΑ: Πτώση 17% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Απρίλιο

  ΗΠΑ: Πτώση 17% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν τον Απρίλιο, καθώς οι επιχειρήσεις μείωσαν τις επενδύσεις ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού.

  Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά μειώθηκαν 17,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι παραγγελίες θα υποχωρούσαν κατά 17%.

  Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε όλες τις μεγάλες προϊοντικές κατηγορίες. Εάν αφαιρεθούν τα προϊόντα του κλάδου μεταφορών, οι παραγγελίες υποχώρησαν 7,4%, ενώ εάν εξαιρεθεί ο αμυντικός τομέας, οι παραγγελίες σημείωσαν πτώση 16,2%.

  Τον Μάρτιο οι παραγγελίες είχαν υποχωρήσει 16,6%. Από την αρχή του έτους οι παραγγελίες έχουν μειωθεί 11,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Το πιο δυσοίωνο στοιχείο είναι η απότομη πτώση των επιχειρηματικών επενδύσεων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη εκτός της πανδημίας.

  Οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εκτός των αεροσκαφών, μειώθηκαν 5,8%.

  Αρκετοί παράγοντες είναι αυτοί που έχουν περιορίσει τις επενδυτικές δαπάνες. Η πανδημία έχει διακόψει τις αλυσίδες εφοδιασμού, μειώνοντας την ικανότητα των εργοστασίων να αποκτήσουν βασικά μέρη.

  Ευρύτερα, οι επιχειρήσεις είναι απρόθυμες να επενδύσουν σε εξοπλισμό, λογισμικό και εγκαταστάσεις, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο θα διαρκέσουν τα lockdowns, εάν η χώρα θα δεχθεί και δεύτερο κύμα του ιού και πόσο ισχυρή θα είναι η ανάκαμψη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ