Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 13:40

  Στ. Χατζηιωάννου για μείωση προσωπικού στην easyJet: Γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus;

  Στ. Χατζηιωάννου για μείωση προσωπικού στην easyJet: Γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη μείωση του προσωπικού της easyJet αναφέρεται με σημερινή του ανακοίνωση ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας, θέτοντας το ερώτημα γιατί η εταιρεία αντί να προχωρήσει σε απολύσεις δεν σταματά να πληρώνει την Airbus. 

  Ζητά από το 30% του προσωπικού της easyJet που χάνουν σήμερα τη δουλειά τους, να αποκαλύψουν ό,τι γνωρίζουν για τους αχρείους της easyJet και υπενθυμίζει ότι προσφέρει αμοιβή έως 5.000.000 λίρες Αγγλίας σε όποιον "παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τις συναλλαγές μεταξύ των αχρείων της easyJet – ιδιαίτερα του Findlay– και του Marc Bonnant".

  Αναλυτικά η πλήρης δήλωση του Στέλιου Χατζηιωάννου έχει ως εξής: 

  "Οι αχρείοι της easyJet εξακολουθούν εδώ και δύο μήνες να ψεύδονται, συνεχίζοντας να πληρώνουν την Airbus για την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Σήμερα ενημερώνουν το 30% των εργαζομένων της easyJet ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Και αναρωτιέται κανείς: γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus;

  Εάν η αεροπορική εταιρεία πρέπει να συρρικνωθεί από άποψη ανθρώπινου δυναμικού κατά 30%, τότε θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα και ο στόλος κατά 30% και όχι να αυξηθεί με την αγορά 107 επιπλέον αεροσκαφών. Γιατί, λοιπόν, επιμένουν τόσο πολύ οι αχρείοι ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν στην Airbus;

  Από την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με τον γνωστό από τα Panama Papers Ελβετό δικηγόρο Marc Bonnant, ένας από τους τρεις αχρείους, ο CFO της easyJet Andrew Findlay, παραιτήθηκε. Ο Findlay δεν θα πρέπει πλέον να υπογράφει επιταγές προς την Airbus. Δεν θα βρίσκεται, άλλωστε, στην εταιρεία ώστε να πληρώσει όλα αυτά τα επιπλέον αεροσκάφη.

  Ζητώ από το 30% του προσωπικού της easyJet, αυτούς που χάνουν σήμερα τη δουλειά τους, να αποκαλύψουν ό,τι γνωρίζουν για τους αχρείους της easyJet. Προτίθεμαι να προσφέρω αμοιβή έως 5.000.000 λίρες Αγγλίας σε όποιον παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για τις συναλλαγές μεταξύ των αχρείων της easyJet – ιδιαίτερα του Findlay– και του Marc Bonnant".

  Μήπως έχετε δει αυτό τον άνδρα με κάποιον από τους αχρείους της easyJet;https://www.bonnant-associes.ch/en/team/marc-bonnant/

  Όποιος διαθέτει σχετικές πληροφορίες μπορεί να αποστείλει e-mail με πλήρη εμπιστευτικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση easyJet-airbus-scandal@stelios.comκαι οSir Στέλιος θα τις αξιολογήσει. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ