Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 12:03

  Ευρωζώνη: Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών

  Ευρωζώνη: Σε ιστορικό χαμηλό η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη εμφανίζονται ελαφρώς λιγότερο απογοητευμένες για τις προοπτικές τους στη διάρκεια του Μαϊου, ωστόσο ο κλάδος των υπηρεσιών δεν υπήρξε ποτέ πιο απαισιόδοξος.

  Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι η μηνιαία της έρευνα για το οικονομικό κλίμα κατέγραψε μια ανάκαμψη της εμπιστοσύνης μεταξύ των βιομηχανιών της περιοχής, και σε ένα μικρότερο βαθμό και στους λιανοπωλητές.

  Ωστόσο οι εκπρόσωποι του τομέα υπηρεσιών έγιναν πιο απαισιόδοξοι, παρά το ότι οι κυβερνήσεις ήραν κάποιους από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

  Αυτό πιθανότατα αποτυπώνει την αβεβαιότητα για τη διάρκεια των εναπομείναντων περιορισμών στις κοινωνικές αποστάσεις, και πώς θα αλλάξει η καταναλωτική συμπεριφορά.

  Ορισμένα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών ίσως να μην είναι βιώσιμες εάν οι απαιτήσεις για την απόσταση περιορίσουν τον αριθμό των καταναλωτών που μπορούν να εξυπηρετήσουν.

  Η Κομισιόν δήλωσε πως ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε άνοδο στις 67,5 μονάδες από τις 64,9 μονάδες τον Απρίλιο, ανακάμπτοντας οριακά μόνο από το ιστορικό χαμηλό.

  Ο δείκτης για τη μεταποίηση σημείωσε άνοδο στο -27,5 από το -32,5, ενώ οι υπηρεσίες υποχώρησαν στις -43,6 μονάδες από τις -38,6 μονάδες, και διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ