Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 10:44

  Nissan: Ανακοίνωσε ζημιές 6,2 δισ. κλείνει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη (upd)

  Nissan: Ανακοίνωσε ζημιές 6,2 δισ. κλείνει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:23

  Η Nissan Motor ανακοίνωσε ζημιές 6,2 δισ. δολαρίων στη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, καθώς ανέλαβε υψηλές απομειώσεις στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης το οποίο στόχο έχει να καταστήσει την αυτοκινητοβιομηχανία πιο κερδοφόρα.

  Η Nissan ανακοίνωσε ότι ανέλαβε κόστος αναδιοργάνωσης και ζημιές από απομειώσεις ύψους 603 δισ. γιεν (5,6 δισ. δολαρίων), οδηγώντας σε ζημιές για το σύνολο της χρήσης ύψους 671 δισ. γιεν.

  Προηγουμένως η εταιρεία προέβλεπε πολύ χαμηλότερες ζημιές βασισμένες στις λειτουργικές της επιδόσεις, αλλά είχε προειδοποιήσει ότι οι έκτακτες χρεώσεις μπορεί να διευρύνουν το ποσό.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, τόνισε πως η εταιρεία αναζητούσε "υπερβολική επέκταση των πωλήσεων”, προσθέτοντας ότι η νέα της στρατηγική είναι η "διατήρηση της χρηματοπιστωτικής πειθαρχίας και η εστίαση στα καθαρά έσοδα ανά μονάδα για να πετύχει κερδοφορία”.

  Η εταιρεία τόνισε ότι θα μειώσει την ετήσια παραγωγική ικανότητα κατά 20% στις περίπου 5,4 εκατ. μονάδες ετησίως και θα κλείσει ένα εργοστάσιο στην Βαρκελώνη, περικόπτοντας 3.000 θέσεις εργασίας.

  Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ακόμη ότι είχε άφθονη ρευστότητα για να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Άντλησε 712,6 δισ. Γιεν τον Απρίλιο και τον Μάιο για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό και έχει πιστωτικές γραμμές μη χρησιμοποιημένες ύψους 1,3 τρισ. γιεν.

   

  Οι πωλήσεις της Nissan υποχώρησαν 42% τον Απρίλιο σε σχέση με το περασμένο έτος, αλλά οι δραστηριότητές της αρχίζουν και ανακάμπτουν στην Κίνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ