Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 10:25

  Κίνα: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ

  Κίνα: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κοινοβούλιο της Κίνας ενέκρινε σήμερα την πρόταση για την επιβολή ενός νέου νόμου περί εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή της νομοθεσίας στην πόλη. 

  Πριν ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ επανήλθαν με πλήθος κόσμου να βγαίνει στους δρόμους από την περασμένη Παρασκευή που προτάθηκε η νομοθεσία. Οι ΗΠΑ επέκριναν την κίνηση του Πεκίνου και δήλωσαν ότι υπονομεύει την ελευθερία και την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, της πρώην βρετανικής αποικίας που επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία του 1997. 

  Οι λεπτομέρειες της νομοθεσίας δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τίθεται κατά της απόσχισης, της ανατροπής, της τρομοκρατίας και της ξένης ανάμειξης στο Χονγκ Κονγκ. 

  Όπως αναμενόταν, τα σχεδόν 3.000 μέλη του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου υιοθέτησαν το μέτρο, που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ και οδήγησε στην έναρξη μιας διαδικασίας κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ.

  Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η πόλη δεν ήταν πλέον ανεξάρτητη από την Κίνα. Υπενθυμίζεται πως στο Χονγκ Κονγκ επικρατεί η αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα" που επιτρέπει στην πόλη κάποια ελευθερία την οποία όμως δεν απολαμβάνουν όσοι μένουν στην ηπειρωτική χώρα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021