Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 14:34

  ΗΠΑ: Ο Στιβ Μπάνον κέρδισε τη μάχη με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού

  ΗΠΑ: Ο Στιβ Μπάνον κέρδισε τη μάχη με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Στιβ Μπάνον, πάλαι ποτέ στενός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, κέρδισε την μάχη με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά το σχέδιό του για δημιουργία μιας υπερδεξιάς και καθολικής πολιτικής ακαδημίας στην Ιταλία.

  Ένα ιταλικο περιφερειακό δικαστήριο γνωμοδότησε υπέρ της "δεξαμενής σκέψης" υπό τον τίτλο Ινστιτούτο Dignitatis Humanae, την οποία προωθεί ο Μπάνον, αντίθετα στην προηγούμενη απόφαση, που απαγόρευε στη σχολή να λειτουργήσει σε ένα 800 ετών μοναστήρι νότια της Ρώμης.

  "Σταθήκαμε δίπλα στη μονή, στην κοινότητα και την Ιταλία κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να φύγουμε", δήλωσε σήμερα ο Μπάνον στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιδρυτής του ινστιτούτου Μπέντζαμιν Χάρνγουελ, αντιδρώντας στη χθεσινή απόφαση του ιταλικού δικαστηρίου.

  Ο καθολικός το θρήσκευμα Μπάνον ήταν υπεύθυνος για τη σύνταξη ενός προγράμματος σπουδών για τη διάπλαση μελλοντικών ηγετικών στελεχών , που απευθύνεται σε δεξιούς καθολικούς ακτιβιστές στην Ακαδημία για την Ιουδαιο-Χριστιανική Δύση (Academy for the Judeo-Christian West ) στην πόλη Τριζούλτι.

  Πολλοί κάτοικοι αντιτάχθηκαν πέρυσι στην ίδρυση της σχολής και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας, ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων της ορεινής αυτής μονής, απέσυρε τη 19ετή μίσθωσή της, επικαλούμενο παραβιάσεις των συμβατικών υποχρεώσεων.

  Το Ινστιτούτο άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας ότι η υπαναχώρηση του υπουργείου είχε πολιτικά κίνητρα.

  Ο Χάρνγουελ τονίζει πως ευελπιστεί να ξαναρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης της μονής και ότι οι εγγραφές θα ξεκινήσουν για ένα διαδικτυακό, εξ αποστάσεως πρόγραμμα σπουδών, τα μαθήματα του οποίου θα παραδίδονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Εντούτοις, παρόλο που ενώ εξακολουθούν να χαίρουν της υποστήριξης πολλών ακροδεξιών πολιτικών μέσα στην Ιταλία, με πρώτον και καλύτερο τον ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκας και πρώην υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, οι Μπάνον και Χάρνγουελ έχουν απωλέσει πλέον αρκετούς σημαίνοντες υποστηρικτές τους στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας.

  Πέρυσι, ο Αμερικανός Καρδινάλιος Ρέιμοντ Μπερκ, ο οποίος στάθηκε για χρόνια ένθερμος υποστηρικτής του Μπάνον και μάλιστα χρημάτισε κι επίτιμος πρόεδρος του ινστιτούτου, απέσυρε το ειδικό του βάρος από τα σχέδια του Μπάνον, όταν εκείνος δήλωσε πως επιθυμεί να γυρίσει μια ταινία με βάση ένα βιβλίο που αποκαλύπτει την έκταση της ομοφυλοφιλίας στο Βατικανό.

  Η αποχώρηση του Μπερκ υπήρξε ένα μεγάλο πλήγμα για τον Μπάνον, επειδή ο καρδινάλιος-- ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Πάπα Φραγκίσκου--αποτελεί έναν εμβληματικό άξονα αναφοράς για τους Καθολικούς συντηρητικούς κύκλους σε παγκόσμια κλίμακα.

  Επίσης, πέρυσι είχε παραιτηθεί από τη θέση του επιτίμου προέδρου του Ινστιτούτου κι ο Ιταλός Καρδινάλιος Ρενάτο Μαρτίνο.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ