Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 14:21

  Βρετανία: Μεγάλοι κερδισμένοι οι επιχειρήσεις στον τομέα των σούπερ-μάρκετ

  Βρετανία: Μεγάλοι κερδισμένοι οι επιχειρήσεις στον τομέα των σούπερ-μάρκετ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις τροφίμων και ειδών σούπερ-μάρκετ αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από το 1994, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων, καθώς οι Βρετανοί προσάρμοσαν την συμπεριφορά τους στο εθνικό lockdown.

  Η εταιρεία ερευνών της αγοράς, Kantar, τόνισε πως οι συνολικές πωλήσεις ειδών παντοπωλείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξήθηκαν 14,3% στα 31,4 δισ. στερλίνες (38,6 δισ. δολάρια) στις 12 εβδομάδες μέχρι τις 17 Μαϊου, μια περίοδος που περιλαμβάνει τόσο τις αγορές πριν από την επιβολή των περιορισμών τον Μάρτιο, και την παραμονή στο σπίτι για 8 εβδομάδες.

  Η Βρετανία βρίσκεται σε lockdown από τις 23 Μαρτίου, αν και οι περιορισμοί μειώνονται σταδιακά.

  Από τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, η ηγέτιδα του χώρου, Tesco, ήταν αυτή με τις καλύτερες επιδόσεις καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 12,7%, και ακολουθεί η Sainsbury με αύξηση πωλήσεων 12,5%.

  Η τέταρτη μεγαλύτερη, η Morrisson, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 9,8%, ενώ η Asda (ιδιοκτησίας Walmart), παρουσίασε αύξηση 6,5%.

  Οι πωλήσεις των συνεταιρισμών αυξήθηκαν 30,8%, ενώ της online εταιρείας Ocado κατά 32,5%. Οι πωλήσεις της Aldi σημείωσαν άνοδο 10,4%, με την εταιρεία να χάνει μερίδιο της αγοράς.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ