Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 14:14

  Η Deutsche Bank "προσγείωσε" την τιμή-στόχο και τη σύσταση για τη μετοχή της Latam Airlines

  Η Deutsche Bank "προσγείωσε" την τιμή-στόχο και τη σύσταση για τη μετοχή της Latam Airlines
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου και της σύσταση για τη μετοχή της Latam Airlines προχώρησε η Deutsche Bank, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, που υπέβαλε εχθές αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας.

  Ειδικότερα, η Deutsche Bank περιέκοψε την τιμή-στόχο για τον τίτλο του αερομεταφορέα στο 1 δολάριο από 4 δολάρια προηγουμένως, ενώ υποβάθμισε και τη σύσταση σε "sell” από "hold”.

  Σημειώνεται ότι εχθές, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι υπέβαλε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας, η μετοχή της Latam κατέγραψε "βουτιά” άνω του 50% στο χρηματιστήριο του Σαντιάγο, ενώ όπως μετέδωσε το Reuters, το χρηματιστήριο ανέστειλε τις συναλλαγές στον τίτλο για μερικές ώρες.

  Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής υπέβαλε το αίτημα για υπαγωγή στο Άρθρο 11, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που καθήλωσε όλες τις πτήσεις στην περιοχή, κάτι που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί ενόσω ο χιλιανός αερομεταφορέας θα επεξεργάζεται ένα σχέδιο να αποπληρώσει τους πιστωτές του και να επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης. 

  Η Latam, στους μετόχους της οποίας περιλαμβάνονται η οικογένεια Cueto της Χιλής και η Delta Airlines, εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια με περιορισμένο πρόγραμμα και έχει δεσμεύσεις για χρηματοδότηση χρεοκοπίας ύψους έως 900 εκατ. δολαρίων.

  Τα χρήματα προέρχονται από μετόχους όπως οι Cuetos, η οικογένεια Amaro και η Qatar Airways, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η Latam διαθέτει επίσης ρευστότητα περίπου 1,3 δισ. δολαρίων.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ