Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 12:08

  Φινλανδία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν εργασία

  Φινλανδία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν εργασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν διπλασιάστηκε τον Απρίλιο ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν εργασία στη Φινλανδία τον Απρίλιο, στους 433.100 από τους 229.700 πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης.

  Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 124.000 τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα.

  Οι αριθμοί του υπουργείου, που βασίζονται στις υπηρεσίες απασχόλησης της Φινλανδίας, περιλαμβάνουν και όσους έχουν προσωρινά απολυθεί εξαιτίας της πανδημίας.

  Νωρίτερα σήμερα, η στατιστική υπηρεσία της χώρας δήλωσε πως ο επίσημος αριθμός των ανέργων, με βάση μια έρευνα, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 217.000 τον Απρίλιο σε ετήσια βάση και η ανεργία διαμορφώθηκε στο 6,8%, υψηλότερα 0,2% από τον προηγούμενο μήνα.

  "Η ραγδαία αύξηση στον αριθμό των ανέργων που αναζητούν δουλειά και ιδιαίτερα στους απολυμένους που είχαν πλήρη απασχόληση, οφείλεται στους περιορισμούς που προκλήθηκαν από την πανδημία”, αναφέρεται από τη στατιστική υπηρεσία.

  Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, Nordea Bank, προβλέπει ότι η οικονομία της Φινλανδίας θα συρρικνωθεί 7% το 2020 εξαιτίας της πανδημίας.

  "Αν και η κατανάλωση έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει, είναι σαφές ότι η ασθενής οικονομική κατάσταση θα παραμείνει για κάποιον χρόνο”, αναφέρει η Nordea.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ