Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 09:29

  Γαλλία: Αναμένεται συρρίκνωση μέχρι και 20% για την οικονομία στο β΄ τρίμηνο

  Γαλλία: Αναμένεται συρρίκνωση μέχρι και 20% για την οικονομία στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της Γαλλίας βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης 20% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η χώρα βγαίνει από το εθνικό lockdown, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Insee.

  Αυτό θα σηματοδοτήσει μια απότομη επιδείνωση της γαλλικής ύφεσης μετά από τη συρρίκνωση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης κατά 5,8% στο α΄ τρίμηνο.

  Η Insee ανακοίνωσε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί 8% για το 2020 στο απίθανο σενάριο η δραστηριότητα να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα μέχρι τον Ιούλιο.

  Η Insee εκτιμά ότι η οικονομική δραστηριότητα της Γαλλίας βρίσκεται 21% χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα μετά το lockdown, το οποίο διήρκησε από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις 11 Μαϊου.

  Η δραστηριότητα ήταν μειωμένη 33% στις αρχές Μαΐου.

  Οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν μόλις 6% χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα καθώς τα περισσότερα καταστήματα τους επετράπη να ανοίξουν μετά από δύο μήνες, σε μια σημαντική βελτίωση από το 33% που παρατηρήθηκε στις αρχές Μαΐου.

  Μηνιαία έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας έδειξε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη συνέχισε να αποδυναμώνεται τον Μάιο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019, όταν η χώρα βρέθηκε στο μέσον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

  Οι ανησυχίες των νοικοκυριών για την οικονομία παρέμειναν τον Μάιο σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από την έναρξη των ερευνών το 1972, ενώ οι φόβοι για την ανεργία παραμένουν οι υψηλότεροι από την κρίση του 2009.

  Στο μεταξύ, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε από τα ιστορικά χαμηλά που επετεύχθησαν τον Απρίλιο, αλλά παρέμειναν σε βαθιά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Insee.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ