Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 23:33

  Bloomberg: Κυρώσεις κατά της Κίνας για το Χονγκ Κονγκ εξετάζει ο Τραμπ

  Bloomberg: Κυρώσεις κατά της Κίνας για το Χονγκ Κονγκ εξετάζει ο Τραμπ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων κατά Κινέζων αξιωματούχων, επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων για την προσπάθεια της Κίνας να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να επιβάλει ελέγχους σε συναλλαγές και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία Κινέζων αξιωματούχων και επιχειρήσεων για την εφαρμογή του νέου νόμου για την εθνική ασφάλεια που αναμένεται να περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών του Χονγκ Κονγκ.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των υπηρεσιών [της αμερικανικής κυβέρνησης] συνεχίζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα οι τελικές αποφάσεις για το αν ή πώς θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις.

  Νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις προσπάθειες της Κίνας να επιβάλει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο στο Χονγκ Κονγκ.

  "Είναι δύσκολο να δω πώς το Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει χρηματοοικονομικό κέντρο εάν η Κίνα αναλάβει", δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ, όπως ανέφερε η Kayleigh McEnany.

  Η αμερικανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει την Κίνα ότι οι προσπάθειες της να επιβάλει νέους νόμους για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το ειδικό εμπορικό καθεστώς της πόλης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ