Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 22:37

  Μείωση κατά 20-25% των πωλήσεων στα ιταλικά κρασιά, λόγω κορονοϊού, προβλέπει έρευνα

  Μείωση κατά 20-25% των πωλήσεων στα ιταλικά κρασιά, λόγω κορονοϊού, προβλέπει έρευνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αμπελοοινικός τομέας στην Ιταλία, ο μεγαλύτερος σε όγκο προϊόντος παραγωγός στον κόσμο, είναι πιθανόν να καταγράψει μία μείωση από 20 έως 25% του κύκλου εργασιών του για φέτος, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με εκτίμηση του κέντρου οικονομικών μελετών της μεγάλης τράπεζας Mediobanca, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

  Αριθμητικά αυτή η πτώση του κύκλου εργασιών αντιστοιχεί σε περίπου 2 δισεκ. ευρώ.

  Η μελέτη διεξήχθη με βάση τους 215 κύριους ιταλικούς οινοπαραγωγούς, με κύκλο εργασιών άνω των 20 εκατ. ευρώ η καθένας, δηλ. στο σύνολο 9,1 δισεκ.

  Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, στο 63,5% τους οι επιχειρήσεις προβλέπουν πτώση στις πωλήσεις τους. Αυτές έχουν επηρεασθεί σοβαρά από το κλείσιμο των εστιατορίων, των ξενοδοχείων και των μπαρ λόγω των περιοριστικών μέτρων, αλλά και από την επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου, που οδήγησε σε πτώση των εξαγωγών.

  Η ενεστώσα κρίση μοιάζει να είναι ακόμη πιο σοβαρή από εκείνη του 2009, όταν το 60,6% των εταιρειών του κλάδου είχε καταγράψει πτώση στις πωλήσεις, με πτώση του κύκλου εργασιών 3,7%, υπογραμμίζει το κέντρο μελετών της Mediobanca.

  Η ιταλική χερσόνησος με υπερηφάνεια μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι ο κορυφαίος παραγωγός κρασιού στον κόσμο (με 47,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα (hl) πέρυσι), ξεπερνώντας και τη Γαλλία (42,1 εκατομμύρια) από την οποία πήρε τα σκήπτρα το 2015.

  Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής αυτής πωλείται στο εξωτερικό, γεγονός που πέρυσι έφερε στα ταμεία της χώρας 6,4 δισεκ. ευρώ (σε σύγκριση με τα 9,8 δισεκ. που απέφεραν οι εξαγωγές για τη Γαλλία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει ο κορυφαίος εξαγωγέας σε αξία).

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021