Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 16:35

  Γερμανία: Η ηγεσία των Χριστινοδημοκρατών κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού

  Γερμανία: Η ηγεσία των Χριστινοδημοκρατών κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ηγεσία του Xριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (CDU) τάσσεται σαφώς εναντίον σκέψεων για μείωση του κατώτατου μισθού προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού.

  "Κάτω τα χέρια από τον κατώτατο μισθό. Η κρίση δεν πρέπει να αποβεί σε βάρος των εργαζομένων", έγραψε σήμερα στο τουϊτερ η επικεφαλής του κόμματος Άννεγκρετ Κράμπ-Κάρενμπάουερ απαντώντας σε ένα έγγραφο της ομάδας εργασίας του CDU για την οικονομία και την ενέργεια στο οποίο αναφέρεται ότι "θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η οικονομική ύφεση κατά τον καθορισμό του κατώτατου μισθού και να μειωθεί ο κατώτατος μισθός αναλόγως, αλλά τουλάχιστον να ανασταλεί η αύξησή του για το 2021". 

  Σύμφωνα με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης πριν την κρίση του κορονοϊού, το κατώτατο όριο μισθών θα πρέπει να αυξηθεί σε περίπου 9,80 ευρώ έως την 1η Ιανουαρίου 2021. Προς το παρόν είναι 9,35 €.  

  Σε σχετική δήλωση προέβη και ο Γενικός Γραμματέας στου CDU Πάουλ Τσίμιακ σήμερα στο Βερολίνο: "Υπάρχουν στο κόμμα μόνο μεμονωμένες φωνές που ζητούν τη μείωση, αλλά αυτό δεν είναι θέση ολόκληρου του κόμματος ή των εκτελεστικών οργάνων. Οι λαμβάνοντες τον κατώτατο μισθό βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση στην κρίση".

  Η Ένωση Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) τάχθηκε ρητώς υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, ιδίως λόγω της κρίσης του κορονοϊού: "Παραμένουμε στη θέση μας. Ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί. Αυτά τα χρήματα θα διοχετευθούν στην κατανάλωση και θα ενισχύσουν την οικονομία", τόνισε σε σημερινή του δήλωση ο Στέφαν Κέρτσελ, μέλος του προεδρείου της DGB.

  Τέλος, ο επικεφαλής των επιτροπής σοφών Λαρς Φελντς τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της μηδενικής αλλαγής του κατώτατου μισθού  πριν από την επικείμενη λήψη της σχετικής απόφασης από την κυβέρνηση το καλοκαίρι.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ