Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 14:52

  Στήριξη Μακρόν στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Σχέδιο στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που επλήγη από την πανδημία και πριμοδότησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανακοινώνει σήμερα ο Εμ. Μακρόν. Ανησυχία για το μέλλον της Renault μετά τις μαζικές απολύσεις.

  "Τη μαζική στήριξη" στην αυτοκινητοβιομηχανία υποσχέθηκε μέσω twitter ο Γάλλος πρόεδρος, πριν δεχθεί μέσα στο πρωινό τους παράγοντες του κλάδου.

  "Η υγειονομική κρίση επέφερε ένα τεράστιο και βάναυσο χτύπημα στη γαλλική βιομηχανία, πρόκειται για χιλιάδες θέσεις εργασίας" πρόσθεσε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

  Το σχέδιο στήριξης, που έχει ετοιμάσει με τον υπουργό Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ, αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα, στο πλαίσιο επίσκεψης εργοστασίου υπερεργολαβίας του τομέα στο Πα ντε Καλέ.

  Απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων για την Renault

  Η αναθέρμανση της ζήτησης με την ενίσχυση και διευκόλυνση της αγοράς χιλιάδων αυτοκινήτων, τα οποία ακινητοποίησε στα πάρκινγκ ο ιός, είναι ένας πρώτος στόχος της κυβέρνησης. Ακολουθεί η θέληση να αντιμετωπισθεί η κρίση και ως ευκαιρία για οικολογική μετάβαση. "Θα πρέπει να κάνουμε αυτήν την κρίση μοχλό για να επιταχύνουμε την οικολογική μετάβαση και να ενθαρρύνουμε τους Γάλλους να αγοράσουν οχήματα που εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβά σήμερα γι’ αυτούς" εξήγησε ο υπουργός.

  Έτσι το μπόνους για την αγορά ενός 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 6000 στις 8000 ευρώ, για τους στόλους δε των εταιριών το ίδιο μπόνους αυξάνεται από 3000 στις 5000, ενώ για τα υβριδικά οχήματα θα παρέχεται μπόνους 2000 ευρώ. Επίσης αυξάνεται η πριμοδότηση για την αλλαγή και αγορά νέου αυτοκινήτου ή την αγορά μεταχειρισμένου για τα χαμηλά εισοδήματα.

  Προβλέπεται έτσι να δοθεί ανάσα στον κλάδο που για τα  Ι.Χ. υπέστη πτώση της τάξης του 88,9% σε σχέση με πέρυσι. Πτώση που χτύπησε ιδιαίτερα και την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία πρόλαβε να ανακοινώσει την Παρασκευή δρακόντειο σχέδιο με απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων, στοχεύοντας σε εξοικονόμηση πόρων ύψους 2 δις, με αναμενόμενο βέβαια έναν οικονομικό και πολιτικό σεισμό στη χώρα.

  Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ