Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 14:30

  Άνω του 25% του προσωπικού της απολύει η McLaren

  Άνω του 25% του προσωπικού της απολύει η McLaren
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο όμιλος McLaren, κατασκευαστής αγωνιστικών αυτοκινήτων, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την περικοπή του ενός τετάρτου του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή περί τις 1.200 θέσεις εργασίας, προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της εν μέσω διαμάχης της με ομολογιούχους.

  Το βρετανικό δίκτυο Sky News αναφέρει ότι, σύμφωνα με πηγές του, η εταιρεία, με έδρα το Surrey, δημιουργός μερικών από τα πλέον φημισμένα μοντέλα της Φόρμουλα 1, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας την κατάργηση 1.200 θέσεων εργασίας, σε σύνολο 4.000, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να έχει συνθλιπτικές επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία σε διεθνή κλίμακα.

  Το γεγονός έρχεται την ώρα που πληροφορίες φέρουν την ιαπωνική Nissan να ετοιμάζεται να ανακοινώσει 20.000 απολύσεις εντός της εβδομάδας.

  Η McLaren θα ενημερώσει τους εργαζομένους της για τις περικοπές, καθώς προσπαθεί να δανειστεί έως και 275 εκατ. βρετανικές λίρες - στερλίνες, θέτοντας ως ενέχυρο τη συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων της και τα εντυπωσιακά κεντρικά γραφεία της στο Surrey.

  Σύμφωνα με πηγή από το εσωτερικό της εταιρείας, η μείωση προσωπικού θα φέρει τη McLaren "στο απαραίτητο μέγεθος προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ