Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 11:23

  Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει ένα τέταρτο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 23,2 δισ. δολαρίων

  Η Σιγκαπούρη σχεδιάζει ένα τέταρτο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 23,2 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε την Τρίτη ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τον αντίκτυπο του κορονοϊού ύψους 33 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης (23,2 δισ. δολάρια).

  Πρόκειται για το τέταρτο πακέτο τόνωσης της οικονομίας που έχει ανακοινώσει  η χώρα από την αρχή της πανδημίας. Η ανακοίνωση ήρθε μετά τη νεότερη υποβάθμιση της πρόβλεψης για το ΑΕΠ της χώρας από το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι αναμένει το ΑΕΠ να μειωθεί μεταξύ 4% και 7% το 2020. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη υποβάθμιση των οικονομικών προβλέψεων φέτος.

  Μαζί με τα προηγούμενα τρία πακέτα, η Σιγκαπούρη θα δαπανήσει σχεδόν 100 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (70,4 δισ. δολάρια) για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να διαχειριστούν τον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού. Πρόκειται για σχεδόν το 20% του ΑΕΠ της χώρας, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών Heng Swee Keat.

  ''Πρόκειται για ένα πακέτο ορόσημο και μια απαραίτητη ανταπόκριση σε μια άνευ προηγουμένου κρίση'', δήλωσε ο Heng σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

  Η Σιγκαπούρη ήταν μια από τις πρώτες χώρες εκτός της Κίνας που ανέφεραν κρούσματα κορονοϊού. Τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 32.343.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ