Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 11:01

  Εντολή Πούτιν για μέτρα στήριξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Ρωσίας

  Εντολή Πούτιν για μέτρα στήριξης της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Ρωσίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν να εφαρμόσει σειρά μέτρων με στόχο την στήριξη και διάσωση του πετρελαϊκού κλάδου της χώρας, για την περίοδο κατά την οποία ισχύει η συμφωνία περικοπής της παραγωγής, στο πλαίσιο του OPEC+.

  Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ρωσικής Προεδρίας, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους καλεί την κυβέρνηση να μην επιβάλει κυρώσεις σε όσες εταιρείες δεν τηρήσουν τις ρήτρες παραγωγής με βάση τη συμφωνία του OPEC+, καθώς και να άρει τα πρόστιμα για κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες δεν εμμένουν σταθερά στο επενδυτικό τους πρόγραμμα για τη διετία 2020-2021.

  Στο έγγραφο γίνεται ακόμη λόγος για "ειδικές χρεώσεις" από πλευράς της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Transneft και των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για τη μεταφορά αργού και προϊόντων πετρελαίου, κατά τη διάρκεια εφαρμογής της συμφωνίας του OPEC+.

  Στο πλαίσιο της τελευταίας, η Ρωσία έχει δεσμευθεί να περικόψει την παραγωγή της στα 8,5 εκατ. βαρέλια ανά μημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, έναντι μιας παραγωγής 11 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Φεβρουάριο, σε μια μείωση της τάξης του 19%, όπως σημείωνε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ νωρίτερα εντός Μαΐου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Interfax. 

  Έντονος ήταν ωστόσο ο σκεπτικισμός σχετικά με το κατά πόσον η χώρα θα εμμείνει στα όρια που θέτει η συμφωνία στο πλαίσιο του OPEC+.

  Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reutersμ η παραγωγή αργού της Ρωσίας στο πρώτο 20ήμερο του τρέχοντος μήνα κινήθηκε κατά μέσο όρο στα 8,72 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στη μεγαλύτερη περικοπή παραγωγής εδώ και δεκαετίες από πλευράς των Ρώσων παραγωγών.

  Μετά το τέλος Ιουνίου, οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν, με τη μείωση παραγωγής να "πέφτει" από τα 9,7 εκατ. βαρέλια στα 7,7 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ