Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 09:54

  Κορονοϊός: Τέλη Ιουνίου κλινικές δοκιμές για εμβόλιο από ρωσικό Ινστιτούτο

  Κορονοϊός: Τέλη Ιουνίου κλινικές δοκιμές για εμβόλιο από ρωσικό Ινστιτούτο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ρωσικό κρατικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας ''Vector'' σχεδιάζει να αρχίσει τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στα τέλη Ιουνίου με το ινστιτούτο να έχει επιλέξει τρία υποσχόμενα πρωτότυπα εμβολίων για περαιτέρω έρευνα. σύμφωνα με τα όσα είπε στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου,  Ρινάτ Μακσιουτόφ.

  Τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Μακσιουτόφ ανακοίνωσε ότι το ινστιτούτο ήταν έτοιμο να αρχίσει το πρώτο στάδιο κλινικών δοκιμών από τον Μάιο, με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας. Ο Ρώσος Υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, είχε τότε δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.

  ''Σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα, οι κλινικές δοκιμές θα αρχίσουν στις 29 Ιουνίου αφότου έχουμε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δραστηριότητας και ασφάλειας του εμβολίου από τις δοκιμές σε ζώα και αφού λάβουμε έγκριση από το Υπουργείο Υγείας. Μέχρι στιγμής είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος'', σημείωσε ο κ. Μακσιουτόφ.

  Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι 25 παραλλαγές του εμβολίου έχουν δοκιμαστεί σε ζώα και πρόσθεσε ότι τρία υποσχόμενα πρωτότυπα έχουν επιλεγεί ως τα πιο αποτελεσματικά και τα πιο κατάλληλα για μαζική παραγωγή.

  Στη Ρωσία σημειώνεται, έχουν καταγραφεί 353.427 κρούσματα κορονοϊού και 3.633 θάνατοι, ενώ 118.798 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ