Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Μαϊ-2020 22:32

  Ολλανδία: Δεύτερο κρούσμα μετάδοσης του κορονοϊού σε άνθρωπο από μινκ

  Ολλανδία: Δεύτερο κρούσμα μετάδοσης του κορονοϊού σε άνθρωπο από μινκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Γεωργίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι άλλος ένας εργαζόμενος ενδεχομένως να μολύνθηκε με κορονοϊό σε μια φάρμα με μινκ, αν και υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος περαιτέρω μόλυνσης παραμένει πολύ χαμηλός.

  Σε επιστολή προς το κοινοβούλιο η Carola Schouten, υπουργός Γεωργίας, Φύσης και Ποιότητας των Τροφίμων, δήλωσε ότι έγινε γνωστή μια δεύτερη περίπτωση που ο SARS-CoV-2 πέρασε από μινκ σε άνθρωπο σε μία από τις φάρμες που λειτουργούν στη χώρα.

  Ωστόσο, επισήμανε ότι οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος να εκτεθεί άνθρωπος στον ιό  εκτός της φάρμας είναι "ελάχιστος".

  Στις 26 Απριλίου, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα μινκ σε δύο φάρμες στα νότια της χώρας βρέθηκαν θετικά στον ιό, πυροδοτώντας μια ευρύτερη έρευνα.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρώτη ύποπτη υπόθεση μετάδοσης του ιού σε άνθρωπο από μινκ. Ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση παρουσίασε νέα μέτρα που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των μινκ σε όλες τις φάρμες στην Ολλανδία για αντισώματα, ενώ ζήτησε όλοι οι εργαζόμενοι να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ