Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Μαϊ-2020 18:04

  Γερμανία: Πακέτο μέτρων και δανείων ύψους €9 δισ. για τη διάσωση της Lufthansa

  Γερμανία: Πακέτο μέτρων και δανείων ύψους €9 δισ. για τη διάσωση της Lufthansa
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα πακέτο μέτρων και δανείων αξίας έως 9 δισ. ευρώ με στόχο την σταθεροποίηση της Lufthansa η οποία συνεχίζει να γνωρίζει πρωτοφανείς πιέσεις από την κατάρρευση της επιβατικής κίνησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

  Όπως ανακοινώθηκε, το κρατικό ταμείο σταθεροποίησης WSF θα διαμορφώσει μετοχικό μερίδιο 20% στην εταιρεία μέσω μιας αύξησης κεφαλαίου. Το ταμείο θα μπορεί να αυξήσει το μερίδιο του στο 25% συν μία μετοχή στο ενδεχόμενο της εξαγοράς της εταιρείας.

  Η τιμή εγγραφής για την αύξηση κεφαλαίου θα είναι 2,56 ευρώ ανά μετοχή, που συνιστά χρηματική συνεισφορά της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Lufthansa.

  Στους όρους της συμφωνίας είναι ότι δύο θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας θα καλυφθούν σε συμφωνία με την κυβέρνηση. Το WSF δεν θα ασκεί τα δικαιώματα ψήφου με την εξαίρεση της περίπτωσης μιας εξαγοράς.

  Το WSF θα κάνει επίσης μια σιωπηλή συμμετοχή έως 5,7 δισ. ευρώ συνολικά στα περιουσιακά στοιχεία της Lufthansa.

  Με την επιφύλαξη της πλήρης αποπληρωμής της σιωπηλής συμμετοχής και της ελάχιστης τιμής των 2,56 ευρώ ανά μετοχή, συν ένα ετήσιο επιτόκιο 12%, το WSF σχεδιάζει να πουλήσει την πλήρη συμμετοχή του στην Lufthansa σε τιμές της αγοράς μέχρι το τέλος του 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

  Το πακέτο διάσωσης έχει εγκριθεί από το WSF και έχει την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Χρειάζεται ακόμα η τελική έγκριση από το Εποπτικό Συμβούλιο.

  Επιπλέον των εν λόγω μέτρων, η Lufthansa θα έχει πρόσβαση σε κοινοπρακτική πιστωτική διευκόλυνση τριών ετών ύψους έως 3 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW και ιδιωτικών τραπεζών. Αυτό εξακολουθεί να υπόκεινται σε εγκρίσεις, ανακοίνωσε η Lufthansa.

  Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στις αποδοχές των στελεχών και της διοίκησης της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021