Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 24-Μαϊ-2020 14:02

  Air France: Κρατικό πακέτο διάσωσης μόνο αν μειώσει δραστικά τις πτήσεις εσωτερικού

  Air France: Κρατικό πακέτο διάσωσης μόνο αν μειώσει δραστικά τις πτήσεις εσωτερικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Air France θα πρέπει να μειώσει "δραστικά" τις πτήσεις εσωτερικού, σε αντάλλαγμα για τη διάσωσή της από το κράτος, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, η υπουργός σημείωσε ότι οι προορισμοί αυτοί εξυπηρετούνται ήδη από άλλα μέσα μεταφοράς, κυρίως από υπερταχείες αμαξοστοιχίες.

  Τον περασμένο μήνα η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε στην Air France ένα πακέτο διάσωσης ύψους 7 δισ. ευρώ, με απευθείας κρατικό δανεισμό ή με τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του κράτους. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις εγγυήσεις, η αεροπορική εταιρεία δεσμεύτηκε να μειώσει τις εγχώριες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2024, υπενθύμισε η Μπορν.

  Σε ό,τι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει να αναπτύσσει τις δυνατότητες παραγωγή της στο εξωτερικό, σε αντάλλαγμα για την κρατική στήριξη. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να δώσει στην εταιρεία δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ με κρατική εγγύηση, ώστε να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κρίση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η συμφωνία αυτή ωστόσο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

  Η Μπορν είπε επίσης ότι το κράτος σκοπεύει να αυξήσει τις επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα δώσει κίνητρα ώστε να βοηθήσει τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα να στραφούν προς τις νέες, λιγότερο ρυπογόνες τεχνολογίες. Δεν έδωσε όμως κάποιο χρονοδιάγραμμα, ούτε περισσότερες διευκρινίσεις για το κόστος του σχεδίου αυτού.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ