Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Μαϊ-2020 23:59

  Σε ιστορικό ρεκόρ η ανεργία στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο

  Σε ιστορικό ρεκόρ η ανεργία στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, με το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφώνεται στο ιστορικά υψηλό επίπεδο του 14,5%, μετά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού που έχει πλήξει σφόδρα την πολιτεία.

  Σημειώνεται ότι αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που έχει καταγραφεί στην πολιτεία στα 44 χρόνια που κρατούνται στοιχεία για την αγορά εργασίας, και είναι εντυπωσιακά υψηλότερο από 4,1% όπου βρισκόταν η ανεργία τον Μάριο.

  Η Νέα Υόρκη μάλιστα εμφάνισε τον προηγούμενο μήνα τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό απολεσθέντων θέσεων εργασίας σε επίπεδο πολιτειών στις ΗΠΑ, πίσω από την Καλιφόρνια που "έχασε” περισσότερες από 2,3 εκατ. θέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

  Και οι 50 πολιτείες των ΗΠΑ απώλεσαν θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις υιοθέτησαν μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, αν και σε διαφορετικό επίπεδο.

  Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής περισσότερους από 28.850 θανάτους επί συνόλου 95.500 θανάτων στο σύνολο της χώρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ