Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Μαϊ-2020 14:48

  Alibaba: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες έσοδα και κέρδη στο δ΄ τρίμηνο χρήσης, παρά την πανδημία

  Alibaba: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες έσοδα και κέρδη στο δ΄ τρίμηνο χρήσης, παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε πορεία "σταθερής ανάκαμψης" βρίσκεται από τον Μάρτιο ο κινεζικός κολοσσός Alibaba, μετά το πλήγμα στις δραστηριότητές του νωρίτερα μέσα στο έτος από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

  Τα καθαρά κέρδη της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου για το δ' τρίμηνο χρήσης διαμορφώθηκαν σε 3,1 δισ. γουάν (447 εκατ. δολ.) ή 1,16 γουάν ανά μετοχή, έναντι 25,8 δισ. γουάν ή 9,84 γουάν ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πέρσι.

  Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της Alibaba διαμορφώθηκαν σε 9,20 γουάν ανά μετοχή, έναντι 8,57 γουάν ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο,  ενώ αναλυτές σε έρευνα της FactSet προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη 6.05 γουάν.

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 114,3 δισ. γουάν, έναντι 93,5 δισ. γουάν πέρσι, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 107,5 δισ. γουάν.

  "Μολονότι η πανδημία επέδρασε σε μεγάλο μέρος των εμπορικών δραστηριοτήτων μας εντός Κίνας από τα τέλη Ιανουαρίου, βλέπουμε σταθερή ανάκαμψη ήδη από τον Μάρτιο", ανέφερε σε δήλωσή της η CFO του ομίλου, Maggie Wu.

  Ο αριθμός των πελατών, σε ετήσια βάση, όσον αφορά την Κίνα, έφτασε τα 726 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 15 εκατ. σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

  Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η εισηγμένη στις ΗΠΑ μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο 0,4% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ