Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Μαϊ-2020 11:56

  Κορονοϊός: To Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca ξεκινούν τις δοκιμές του εμβολίου τους

  Κορονοϊός: To Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca ξεκινούν τις δοκιμές του εμβολίου τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca Plc έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη πάνω από 10.000 ανθρώπων για να συμμετάσχουν σε μελέτες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.  

  Ένα μέρος της δοκιμής θα γίνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και σε ενήλικες από 56 ετών και πάνω. Το άλλο μεγαλύτερο μέρος θα ελέγχει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε εθελοντές ηλικίας 18 ετών και πάνω. 

  Εταιρείες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αναπτύξουν όπλα για την καταπολέμηση της πανδημίας που πλήττει όλες τις οικονομίες. Η AstraZeneca έλαβε μια ώθηση στις προσπάθειές της να  δοκιμάσει το εμβόλιο και να είναι έτοιμο για χρήση όταν η αμερικανική κυβέρνηση δέσμευσε έως και $1,2 δισεκατομμύρια για ανάπτυξη την Πέμπτη. 

  Οι ενήλικοι στις μελέτες θα επιλεγούν τυχαία για να λάβουν μία ή δύο δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης ή ένα εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδοκόκκου για σύγκριση.  Οι εθελοντές θα προέρχονται από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι αντιδράσεις τους θα καταγράφονται σε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο και θα γίνονται και κάποιες επισκέψεις για να παρακολουθείται η πορεία τους. 

  Το προτεινόμενο εμβόλιο κατασκευάζεται για μια εξασθενημένη έκδοση του ιού που έχει γενετικά αλλάξει ώστε να μην μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει μέρος σε μια δοκιμή, πρώιμου σταδίου, που ξεκίνησε τον Απρίλιο. 

  H Αstrazeneca σκοπεύει να διαθέσει έως και 30 εκατομμύρια δόσεις στη Βρετανία ήδη από τον Σεπτέμβριο. Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αρχίσουν να λαμβάνουν τις προμήθειες από τον Οκτώβριο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ