Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Μαϊ-2020 20:31

  Η SoftBank Group πουλά ποσοστό της SoftBank Corp. έναντι 3,1 δισ. δολαρίων

  Η SoftBank Group πουλά ποσοστό της SoftBank Corp. έναντι 3,1 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η SoftBank Group ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πωλήσει ποσοστό 5% της ιαπωνέζικης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας SoftBank Corp., σε μια συναλλαγή ύψους 3,1 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συγκεντρώσει κεφάλαια 41 δισ. δολαρίων μέσω πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

  Το ύψος της συναλλαγής υπολογίζεται με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της SoftBank Corp την Παρασκευή, οπότε η μετοχή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 1.375 γεν, με μικρή πτώση 0,8%, που αποτιμά το 5% των μετοχών της εταιρείας στα 330 δισ. γεν ή 3,1 δισ. δολάρια.

  Η πώληση των 240 εκατ. μετοχών της SoftBank Corp., σε τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις 26 Μαΐου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ποσοστό της SoftBank Group στον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο ασύρματων τηλεπικοινωνιών θα υποχωρήσει στο 62,1%.

  Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια της SoftBank Group να συγκεντρώσει κεφάλαια προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα ρεκόρ αγοράς ιδίων μετοχών που έχει ανακοινώσει προκειμένου να στηρίξει την τιμή των μετοχών της, τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει ο διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Μασαγιόσι Σον ως εγγύηση για δάνεια, τη στιγμή που οι επενδύσεις της στον τεχνολογικό κλάδο καταρρέουν.

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η SoftBank Group βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την πώληση ποσοστού στην T-Mobile, έναντι 20 δισ. δολαρίων.

  Παράλληλα, ο όμιλος ανακοίνωσε τη δευτέρα ότι σκοπεύει να αντλήσει 1,25 τρισ. γεν από τη ρευστοποίηση μέρος του ποσοστού που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd μέσω συμβάσεων παραγώγων.

  Σημειώνεται ότι η SoftBank ανακοίνωσε πρόσφατα ρεκόρ ετήσιων λειτουργικών ζημιών, καθώς οι επενδύσεις της μέσω του Vision Fund έχουν πληγεί, με τον Σον να αναγκάζεται να πωλήσει βασικά περιουσιακά στοιχεία από το χαρτοφυλάκιό του για να ενισχύσει τον ισολογισμό της εταιρείας και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021