Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Μαϊ-2020 14:07

  Κόντε: Περάσαμε τα δυσκολότερα. Τώρα πρέπει να ξαναπάρει μπρος η παραγωγική μηχανή της Ιταλίας

  Κόντε: Περάσαμε τα δυσκολότερα. Τώρα πρέπει να ξαναπάρει μπρος η παραγωγική μηχανή της Ιταλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε ομιλία του στην ιταλική Βουλή, αναφέρθηκε στη στρατηγική την οποία πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

  "Με τη βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι άλλαξαν τις συνήθειές τους, ξεπεράσαμε την πιο δύσκολη φάση. Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να ξαναπάρει μπρος η οικονομική και παραγωγική μηχανή της χώρας", τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

  Ο Κόντε ανακοίνωσε ότι από τις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ιολογικά τεστ σε σύνολο 150.000 πολιτών, πάντα σε εθελοντική βάση, με στόχο την επιστημονική έρευνα. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους Ιταλούς να πάνε διακοπές, φέτος, στην χώρα τους "και να ανακαλύψουν τις τόσες κρυφές ομορφιές της".

  Σε ό,τι αφορά την στήριξη του τουριστικού τομέα, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι τη φετινή χρονιά πρόκειται να μειωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Κάλεσε επίσης τις ιταλικές τράπεζες, να επιταχύνουν το σύνολο των διαδικασιών για την χορήγηση δανείων με κρατική εγγύηση στους επιχειρηματίες που υποβάλλουν σχετική αίτηση.

  "Το να δοθεί νέα ώθηση στα δημόσια έργα αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνησή μου και έχουν ήδη αρχίσει να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις", τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ