Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 21:44

  Τα πρακτικά της Fed αποκαλύπτουν την αγωνία για την κλίμακα της οικονομικής επιβράδυνσης

  Τα πρακτικά της Fed αποκαλύπτουν την αγωνία για την κλίμακα της οικονομικής επιβράδυνσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν την ολοένα και αυξανόμενη αγωνία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονoϊού, τον περασμένο μήνα, η οποία προκάλεσε αύξηση της ανεργίας και πάγωμα των εμπορικών δραστηριοτήτων.

  Η κεντρική τράπεζα δημοσιοποίησε την Τετάρτη τα πρακτικά της συνεδρίασης που έγινε στις 28-29 Απριλίου, κατά την οποία αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τα  σχέδιά τους να διατηρήσουν τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν, έως ότου είναι βέβαιοι ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε ο πληθωρισμός να φτάσει στο στόχο του 2% και να πέσει η ανεργία στα χαμηλά, προ-κορονοϊού, επίπεδα.

  Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση του περασμένου μήνα, ο πρόεδρος της Fed, Ζερόμ Πάουελ είπε ότι η επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας δεν είχε καθορίσει πόσο καιρό τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν.

  "Θα στραφούμε σε ερωτήσεις, όπως αυτό, σύντομα", είπε. "Θα είμαστε πολύ υπομονετικοί. Δεν θα βιαστούμε να ανεβάσουμε τα επιτόκια".

  Οι αξιωματούχοι αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της συνάντησης του περασμένου μήνα, εξετάζοντας την πρόοδο σε εννέα διαφορετικά προγράμματα δανεισμού, που είχαν ξεκινήσει ή ήταν στη διαδικασία έναρξης, στηρίζοντας τα πάντα, από βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση αγορών μέχρι αγορές εταιρικού χρέους και ομολόγων τοπικών κυβερνήσεων.

  Επίσης, εξέτασαν την επιτυχία των επιθετικών και αορίστου χρόνου αγορών ομολόγων και τίτλων διασφαλισμένων με στεγαστικά δάνεια που ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου, για να εμποδίσουν σημαντικές εξάρσεις σε αυτές τις βασικές χρηματοοικονομικές αγορές. Η Fed μείωσε αυτές τις αγορές καθώς βελτιώθηκε η λειτουργία της αγοράς.

  Η κεντρική τράπεζα αγοράζει 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα και 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε τίτλους διασφαλισμένους με στεγαστικά δάνεια αυτή την εβδομάδα. Αυτά τα ποσά είναι κατά πολύ πεσμένα από την εβδομάδα της 23ης Μαρτίου, όταν αγόρασε 375 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικά ομόλογα και ήταν έτοιμη να αγοράσει έως και 250 δισεκατομμύρια δολάρια σε τίτλους διασφαλισμένους με στεγαστικά δάνεια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ