Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 19:38

  Air France: Θα αποσύρει νωρίτερα του αναμενόμενου τον στόλο των Airbus A380

  Air France: Θα αποσύρει νωρίτερα του αναμενόμενου τον στόλο των Airbus A380
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Air France-KLM ανακοίνωσε ότι θα επωμιστεί ζημιά άνω των 500 εκατ. δολαρίων στο β' τρίμηνο καθώς η Air France θα αποσύρει σταδιακά ολόκληρο το στόλο της από Airbus A380 πριν από το προγραμματισμένο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιβαρυνθεί με ζημιά περίπου 500 εκατ. ευρώ εξαιτίας των απομειώσεων που συνδέονται με το σχέδιο.

  Η απόφαση οφείλεται στον αναμενόμενο αντίκτυπο της πανδημίας στα επίπεδα δραστηριότητας της εταιρείας, σημειώνει.

  Η σταδιακή απόσυρση, που ήταν προηγουμένως προγραμματισμένο να γίνει έως τα τέλη του 2022, "συνάδει με τη στρατηγική απλοποίησης του στόχου του ομίλου Air France-KLM ούτως ώστε ο στόλος να γίνει πιο ανταγωνιστικός συνεχίζοντας τον μετασχηματισμό του με πιο σύγχρονα, υψηλών αποδόσεων αεροσκάφη και σημαντικά μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα", προσθέτει η εταιρεία.

  The phasing out, which had previously been scheduled by the end of 2022, "fits in the Air France-KLM Group fleet simplification strategy of making the fleet more competitive, by continuing its transformation with more modern, high-performance aircraft with a significantly reduced environmental footprint," it said.

  Newer aircraft, such as Airbus A350 and Boeing 787, will replace the Airbus A380 fleet.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ