Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 17:59

  Αυστρία: "Ελεύθερη πτώση" των διανυκτερεύσεων στη Βιέννη τον Απρίλιο, μειώθηκαν 98%

  Αυστρία: "Ελεύθερη πτώση" των διανυκτερεύσεων στη Βιέννη τον Απρίλιο, μειώθηκαν 98%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση κατά 98% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι παρουσίασαν τον Απρίλιο οι διανυκτερεύσεις στη Βιέννη, με τους επισκέπτες από τις χώρες που αποτελούν κύριες αγορές για τον τουρισμό της αυστριακής πρωτεύουσας να έχουν παντελώς εκλείψει.

  Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Τουρισμού της Βιέννης, μέσα στον Απρίλιο καταγράφηκαν συνολικά στις επιχειρήσεις καταλυμάτων μόλις 29.000 διανυκτερεύσεις, με τις μισές από αυτές να προέρχονται από την Αυστρία.

  Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το κλείσιμο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων υπήρξε μία μείωση των διανυκτερεύσεων από όλες τις κύριες αγορές – Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Βρετανία, Ισπανία, Κίνα, Γαλλία και Ρωσία – πάνω από 99%, ενώ κατά 95% ήταν η μείωση των διανυκτερεύσεων Αυστριακών επισκεπτών.

  Συνολικά, 17.100 ξενοδοχειακές κλίνες ήταν διαθέσιμες στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα τον Απρίλιο, περίπου τρία τέταρτα λιγότερες από ό,τι τον αντίστοιχο μήνα την προηγούμενη χρονιά.

  Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει ακόμη γίνει αισθητή με αυτόν τον δραστικό τρόπο στον ετήσιο ισολογισμό μέχρι σήμερα. Χάρη σε μια δυναμική έναρξη της χρονιάς, καταγράφηκαν συνολικά 2.564.000 διανυκτερεύσεις από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο - μία μείωση 46,8%.

  Έως και τον Μάρτιο, τα καθαρά έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μειώθηκαν σε 123 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, μόνον μέσα στον Μάρτιο τα έσοδα των ξενοδοχείων ήταν μειωμένα κατά 80% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ για τον Απρίλιο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ