Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 17:44

  Καζακστάν: Ενδεχόμενη διακοπή της εξόρυξης στην πετρελαιοπηγή Τενγκίζ λόγω κορονοϊού

  Καζακστάν: Ενδεχόμενη διακοπή της εξόρυξης στην πετρελαιοπηγή Τενγκίζ λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εξορυκτικές δραστηριότητες ενδέχεται να σταματήσουν στην γιγαντιαία πετρελαιοπηγή Τενγκίζ, εάν η διεύθυνση και οι τοπικές αρχές αποτύχουν να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής υγειονομικός γιατρός του Καζακστάν.

  Έχουν επιβεβαιωθεί 935 κρούσματα του νέου κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων, από τον σύνολο των κρουσμάτων στην πρώην αυτή σοβιετική δημοκρατία που φθάνει τις 6.969 , είπε η Αϊζχάν Γιεσμαγκαμπέτοβα,

  Μια επιτροπή της κυβέρνησης έχει εγκρίνει ένα ειδικό σχέδιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

  "Προς το παρόν, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ο έλεγχος της εφαρμογής αυτού του σχεδίου, διαφορετικά ενδέχεται να οδηγηθούμε σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, στην απομόνωση και στο κλείσιμο της εταιρείας ή στην αναγκαστική διακοπή λειτουργίας της εταιρείας" δήλωσε η επικεφαλής υγειονομικός γιατρός.

  Στην πετρελαιοπηγή Tengiz, στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία Chevron, ως μέλος της κοινοπραξίας Tengizchevroil (TCO), εξορύσσεται το ένα τρίτο της παραγωγής πετρελαίου του Καζακστάν. Η Exxon Mobil, η ρωσική LUKOIL και η κρατική εταιρεία ενέργειας Kazakh KazMunayGaz συμμετέχουν επίσης στην κοινοπραξία TCO.

  "Επί του παρόντος, η παραγωγή της TCO συνεχίζεται χωρίς διακοπή και παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να διατηρούνται οι ασφαλείς και αξιόπιστες δραστηριότητες", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

  Το εγχείρημα έχει καθυστερήσει την προγραμματισμένη συντήρηση, έχει περιορίσει τον αριθμό του προσωπικού και των εργολάβων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μειώνοντας τις δραστηριότητες σ’ ένα έργο επέκτασης ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

  "Μειώσεις προσωπικού έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται με ασφαλή, σταδιακό και ελεγχόμενο τρόπο σύμφωνα με ένα σχέδιο που είχε εκπονηθεί και εγκριθεί προηγουμένως", αναφέρεται στην ανακοίνωση της κοινοπραξίας TCO.

  Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία πραγματοποιεί προληπτικά τεστ κορονοϊού, για να εντοπίσει άτομα που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα , αλλά και των κρουσμάτων που δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα (ασυμπτωματικοί).

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ