Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 15:32

  Μισούστιν: Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού στη Ρωσία σταθεροποιείται σταδιακά

  Μισούστιν: Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού στη Ρωσία σταθεροποιείται σταδιακά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση σε σχέση με την εξάπλωση του κρονοϊού στην χώρα σταθεροποιείται σταδιακά και ιδιαίτερα στην Μόσχα (στην οποία τα κρούσματα φθάνουν τις 16.460 επί συνόλου 308.705) και πως η κατάσταση αυτή μας κάνει, όπως είπε, "να είμαστε ήρεμα αισιόδοξοι".

  Ο Μιχαήλ Μισούστιν ανέφερε ότι για πρώτη φορά η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν υπερέβη το 3% και πως για πρώτη φορά ο αριθμός των ασθενών που πήραν εξιτήριο ήταν μεγαλύτερος του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στο διάστημα αυτό.

  Στην χώρα, δήλωσε, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 7 εκατομμύρια τέστ κορονοϊού ενώ καθημερινά γίνονται τεστ σε 200.000 πολίτες.

  Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι σήμερα είναι διαθέσιμες 164.000 κλίνες, συμπεριλαμβανομένων των 24.700 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται 100.000 κλίνες και λιγότερες από 3.000 στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

  Ο Ρώσος πρωθυπουργός, αναφερόμενος επίσης στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε 17 περιφέρειες της Ρωσίας, είπε αυτή γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η άρση αυτή πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή ώστε να μην είναι επιβλαβής για την εύθραυστη ισορροπία που έχει επιτευχθεί.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ