Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Μαϊ-2020 10:12

  Βρετανία: Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σημείωσε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξησή του από το 1996

  Βρετανία: Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σημείωσε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξησή του από το 1996
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας στη Βρετανία σημείωσε τον Απρίλιο, τον πρώτο μήνα στη διάρκεια του οποίου ίσχυε το lockdown, τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξησή του από το 1996, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

  Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 856.500, ποσοστό 69% σε σχέση με τον Μάρτιο – τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση που έχει καταγραφεί-- για να φτάσουν τις 2.097.000, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

  Η αύξηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν η βρετανική κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα επιδότησης κατά 80% των μισθών των εργαζομένων οι συμβάσεις εργασίας των οποίων ανεστάλησαν προσωρινά λόγω των περιορισμών.

  "Αν και καλύπτουν μόνο τις πρώτες εβδομάδες των περιορισμών, τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η covid-19 έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ο Τζόναθαν Άθοου της Εθνική Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS).

  Η ONS εξήγησε ότι το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία είχε πέσει στο 3,9% το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου, περίοδο κατά την οποία μόνο για μία εβδομάδα είχε επιβληθεί lockdown.

  Παράλληλα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους δημιουργήθηκαν 211.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με πρόβλεψη, μέσω δημοσκόπησης του Reuters, για 50.000.

  Το ποσοστό ανεργίας ενδέχεται να φτάσει το 10% την περίοδο Απριλίου- Ιουνίου, σύμφωνα με προβλέψεις, παρότι εκατομμύρια εργαζόμενοι εξακολουθούν να προστατεύονται από το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ