Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Μαϊ-2020 10:43

  Σε διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom η Softbank για πώληση μεγάλου μέρους του μεριδίου της στην T-Mobile

  Σε διαπραγματεύσεις με την Deutsche Telekom η Softbank για πώληση μεγάλου μέρους του μεριδίου της στην T-Mobile
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η SoftBank Group Corp. βρίσκεται σε συζητήσεις για να πουλήσει ένα σημαντικό μέρος του μεριδίου της στην T-Mobile US Inc. στον μεγαλομέτοχο Deutsche Telekom AG, καθώς ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια.

  Η συναλλαγή, εάν ολοκληρωθεί, θα αυξήσει το σχεδόν 44% του μεριδίου της Deutsche Telekom στην T-Mobile σε πάνω από το 50%, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η γερμανική εταιρεία διαθέτει ήδη αποφασιστικό έλεγχο ψήφου στο δ.σ. της T-mobile, βάσει προηγούμενης συμφωνίας με τη SoftBank, η οποία πρόσφατα κατείχε σχεδόν το 25% των κοινών μετοχών της T-Mobile, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

  Το μέγεθος της εξαγοράς συζητείται ακόμη, αλλά πιθανότατα θα είναι σημαντικό: η κεφαλαιοποίηση της T-Mobile ανέρχεται σε περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο η Deutsche Telekom πιθανότατα θα αγοράσει τις μετοχές με μικρή έκπτωση. Ωστόσο η συμφωνία δεν είναι εγγυημένη και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

  Η T-Mobile έλαβε την τρέχουσα μορφή της την 1η Απριλίου αφού απορρόφησε την Sprint Corp., μια επιχείρηση ελεγχόμενη από τη SoftBank που αγωνίστηκε για χρόνια για να διατηρήσει την πελατειακή της βάση ενάντια στον ανταγωνισμό.

  Η SoftBank αναμένεται να διατηρήσει δικαιώματα επί των 48,8 εκατ. μετοχών τις οποίες παρέδωσε προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

  Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα έσοδα και τα κέρδη της στο α' τρίμηνο του 2020 σημείωσαν αύξηση σε ετήσια βάση, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις δραστηριότητές της.

  Η SoftBank εν τω μεταξύ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ρεκόρ λειτουργικών ζημιών ύψους 1,4 τρισ. γεν (13 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος Απριλίου 2019-Μαρτίου 2020, καθώς τα "ρίσκα" στον τεχνολογικό κλάδο που ανέλαβε μέσω του Vision Fund (ύψους 100 δισ. δολαρίων) δεν ευοδώθηκαν.

  Τα καταστροφικά αποτελέσματα της εταιρείας, που προκλήθηκαν από απώλεια 1,9 τρισ. γεν στο Vision Fund,  το οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από τη Σαουδική Αραβία, αντισταθμίζονται από τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου ύψους 2 τρισ. γεν, έναν χρόνο νωρίτερα.

  Η αξία του χαρτοφυλακίου του ταμείου έχει υποχωρήσει, με επενδύσεις 75 δισ. δολαρίων σε 88 startups αξίας 69,6 δισ. δολαρίων στα τέλη Μαρτίου, καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 10 δισ. δολαρίων στην WeWork και στην Uber.

  Η SoftBank ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ακόμη ότι ο συνιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, θα παραιτηθεί από το διοικητικό του συμβούλιο, στην τελευταία αποχώρηση από ένα υψηλόβαθμο σύμμαχο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Masayoshi Son.

  Η αποχώρηση του Ma, ο οποίος παραιτήθηκε από τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου της Alibaba τον Σεπτέμβριο, έρχεται καθώς ο Κινέζος επιχειρηματίας αποχωρεί από τους επίσημους επιχειρηματικούς ρόλους για να επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία.

  Η SoftBank θα προτείνει τρεις νέους διορισμούς στο διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του Οικονομικού Διευθυντή του ομίλου Yoshimoto Goto, στην ετήσια γενική συνέλευση στις 25 Ιουνίου. Ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα αυξηθεί σε 13.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ